utorok 4. decembra 2018

Michalianska legenda Jozef Heredoš

V dnešnom blogu si spomíname na výnimočného človeka, futbalistu a trénera Jozefa Heredoša.  29. decembra by oslávil významné životné jubileum 70 rokov.  



Informáciu o jeho minuloročnom úmrti spoločne s krátkym medailónom priniesol prostredníctvom stránky OŠFK Šarišské Michaľany Attila Mikloško.

Jozef Heredoš sa narodil 29.12.1948 v Brezovici. Jeho futbalové začiatky sa viažu k rodnej obci, v rokoch štúdia chytal za rezervu dorastu VSS Košice. Počas vojenskej služby chránil bránku "béčka" Dukly Jihlava, po jej skončení  nastupoval s jedničkou na drese v Toryse. V lete roku 1970 prestúpil do Šarišských Michaľan kde pôsobil až do roku 1978, neskôr bol ešte gólmanom v Lipanoch, Uzovciach a na záver aktívnej kariéry v Ostrovanoch. Od roku 1972 sa v Šarišských Michaľanoch 20 rokov venoval aj trénerskej činnosti v mládežníckych kategóriách a bol pri raste michaľanských prvoligových futbalistov ako Pavol Petruf, syn Ján Heredoš a bratia Vladimír a Marián Stašovci.


Ján Heredoš, syn

"Otec bol veľmi zanietený tréner a futbalista, ale hlavne mal veľké srdce pre michaľansky futbal. Otec vychoval veľa kvalitných futbalistov, ktorý reprezentovali obec vo vrcholovom športe. Ono nieje tréner ako tréner. Tréner musí byť dobrý stratég, ale hlavne psychológ,  aby malé deti prilákal  a naučil očom je futbal. Ďakujem, že ste si naňho spomenuli. Bol to veľký a nenápadný človek,  ktorý keď mohol tak pomohol. Česť jeho pamiatke. A ja som hrdý, že to bol môj Otec." 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

V Šarišských Michaľanoch vyrábajú špičkové krmivá bez GMO. Nastal čas vrátiť sa k domácemu chovu.

Nasledujúci článok je určený pre tých, ktorí doposiaľ nezanevreli na domáce hospodárstva a s radosťou si stále dokážu nielen čo to dopestov...