pondelok 26. novembra 2018

Trio MUSe zo Sabinova hrá nielen pop a internet ho miluje stále viac


V úvodom bleskovom som sa zhováral s fenomenálnou huslistkou, krásnou Viktóriou Urdzíkovou zo Sabinova, jednou z členiek hudobného zoskupenia Trio MUSe, ktoré posledne týždne hitmi nekompromisne valcuje internet.

Trio MUSe je klavírne trio v zložení Viktória Urdzíková (husle), Terézia Dvorská (cello), Zuzana Lániková (klavír), účinkujúce prevažne na svadbách, rodinných oslavách, eventoch...Váš výnimočný deň s radosťou obohatia širokým výberom skladieb z klasiky, popu, tanečnej hudby a ďalšími žánrami.


Ostal som milo prekvapený v momente, keď som Vás prvý krát videl a počul. Ako dlho existujete a ako vlastne prišlo k tomu, že sa tri krásne baby dajú dokopy a začnú hrať?
Trio v tomto ženskom zložení existuje necelý rok. Pôvodné členky sme ja (husle) a Terka (cello). Počas 7 rokov sa ďalší členovia menili. Najprv sme boli sexteto, kvinteto, tak sláčikové kvarteto a potom klavírne trio. Myšlienka robiť niečo také a po ZUŠ sa aj naďalej hudobne rozvíjať prišla počas príprav môjho absolventského koncertu. Ako kvinteto sme navštívili aj zahraničné veľkomestá Dublin, Rím a Drážďany. Niektoré členky sa však rozhodli študovať ďalej, a preto už bolo ťažko skĺbiť spoločné skúšky - avšak prirodzene sa to zariadilo tak, že k nám prišiel mladý talentovaný klavirista, najprv ako hosť , neskôr ako naša súčasť. Luky však tiež odišiel študovať, a tak sa objavuje na scéne krásna Zuzka a sme v prítomnosti :) Nedá mi však nespomenúť najdôležitejšiu osôbku , ktorej stále vďačíme za to, že hudobne existujeme - náš pán učiteľ Pirchala, ktorý do nás vkladal energiu od našich 6 rokov, ktorý nám veril, trénoval, opravoval nástroje, pomáhal vo všetkom a samozrejme rodičom, ktorí nás nútili hrať aj v dobe keď sme to chceli zabaliť :D


Pri zrode tria vás inšpiroval niekto konkrétny?
Ani nie. Bola to chuť hrať a vidieť šťastných, vďačných ľudí - hlavne po Vianočných koncertoch. Keď sme začínali, ešte sme ani len netušili, kam až nás to zavedie...a stále to nevieme :)


Hráte rôzne eventy, svadby a podobne, ale vo veľkej miere ste aktívne na youtube. To je vlastne aj súčasný trend, aj keď asi nepatríte ku klasickým youtuberkám. Ako sa Vám táto sociálna sieť osvedčila, koľko subscriberov chcete získať?
V tomto nemáme jasný cieľ, ani zámer. Skôr riešime sociálne siete ako FB a Instagram. To sa nám osvedčilo najviac. Avšak keď sa dopracujeme k top kvalitnej nahrávke a takej hudobnej úprave, že si to ľudia budú chcieť púšťať v aute, alebo kdekoľvek aj bez klipu, verím že youtube sa rozbehne aj "sám". Máme okolo seba ľudí, ktorí nám s tým veľmi pomáhajú, preto je náš digitálny marketing na dobrej ceste, myslím si :D


Hráte klasiku, rock, aj filmovú hudbu, sledujem že každým razom posúvate hudobné hranice, čo chystáte najbližšie?

Najbližšie - tématicky - hudobné vianočky predsa... my na tom fičíme už mesiac. Okrem videoklipu, pripravujeme aj Vianočný koncert (23.12, Kultúrne centrum na Korze Sabinov), s nádhernými skladbami, pozývame všetkých :)



Aká je Váš obľúbený hudobný žáner v ktorom by ste to chceli dotiahnúť čo najďalej?
Myslím, že Pop, Filmová hudba, ale aj klasika, Zuzka  ma napríklad rada aj Jazz. Ono závisí to aj od dopytu, čo je u nás prevažne pop. 

Aké máte plány do budúcnosti, nielen v spojení s hudbou?
No baby sa mi vydali toho roku, tak určite si plánujú založiť rodinky. Ja mám s priateľom, ktorý nám vlastne rieši celý vizuál (videoklipy, fotografie) ešte kariérne plány :D Určite sa preto dá robiť stále viac, ako doposiaľ, rozvíjať sa a ďakovať za konkurenciu, lebo oni sú tým palivom, ktoré nám ukazuje, že sa veci dajú robiť aj lepšie a kvalitnejšie. A v dnešnom krásnom bohatom svete sa konkurencia líši hlavne pridanou hodnotou. 

Ďakujeme za milý rozhovor a prajeme veľa úspechov :)


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

V Šarišských Michaľanoch vyrábajú špičkové krmivá bez GMO. Nastal čas vrátiť sa k domácemu chovu.

Nasledujúci článok je určený pre tých, ktorí doposiaľ nezanevreli na domáce hospodárstva a s radosťou si stále dokážu nielen čo to dopestov...