piatok 16. novembra 2018

Prečo sú Šarišské Michaľany skvelým miestom pre život?

Zamýšľate sa niekedy nad otázkou kde to žijete? Verím, že áno. Často pri tom hromžite nad hŕbou neporiadku, stavebných sutín, ktoré len včera niekto vyviezol kdesi pod les, alebo nad nedostatočnými službami, či chýbajúcim bankomatom. Aj to ale patrí k živote na dedine. Ten je v porovnaní so životom v meste neporovnateľne iný. Miestni ľudia sú navzájom previazaní, spolužitie sa snaží byť autentické, čo sa prejavuje hlavne vo forme udržiavania miestnych tradícií.

Napriek faktu, že stále žijeme na dedine, Šarišské Michaľany majú na slovenské pomery takmer mestský charakter. Všetci si s radosťou užívame výhody blízkosti dvoch okresných miest alebo dobrú dopravnú dostupnosť. Prečo ďalšie sú Šarišské Michaľany výborným miestom pre život? Vyzdvihnime štyri kľúčové výhody. 

Takmer úplná občianska vybavenosť.

K občianskej vybavenosti obce patria základná a materská škola, pošta a zdravotné stredisko. Z komerčného sektora ich dopĺňajú tri retailové predajne. Chýba však kultúrne stredisko, ktoré bolo pre mňa z neznámych dôvodov zlikvidované. Vytknúť by sa dalo ešte zopár ďalšich nedostatkov. 

Obecné byty.

Obec má k dispozícii niekoľko obecných bytov. Tie pomáhajú vyriešiť zásadný problém mladých rodín. Získať taký byt ale nie je jednoduché. Napriek tejto možnosti, pre väčšinu potencionálnych záujemcov je táto možnosť nedostupná (najmä z dôvodu prísnych pravidiel).

Blízkosť troch okresných miest.

Takmer v bezprosprostrednej blízkosti sa nachádzajú rovno tri okresné mestá - Sabinov, Prešov a Košice, kde je situované aj najbližšie medzinárodné letisko. 

Developersky raj budúcnosti

Nemusíme pochybovať o tom, že zo Šarišských Michalian sa postupom času môže stať vyhladávaná oblasť stavebných developerov. Takýto charakter nadobudli za posledné roky prímestská časť Ľubotice, či od Prešova vzdialenejšie Gregorovce a Kanaš. Ceny stavebných pozemky tam za posledné roky výrazne stúpli. Podobný scenár môžeme očakávať aj v Šarišských Michaľanoch. 



1 komentár:

  1. S obecnými bytmi nie je to až taká pravda. Často sa stalo, že uvoľnený byt nebolo komu prideliť.

    OdpovedaťOdstrániť

V Šarišských Michaľanoch vyrábajú špičkové krmivá bez GMO. Nastal čas vrátiť sa k domácemu chovu.

Nasledujúci článok je určený pre tých, ktorí doposiaľ nezanevreli na domáce hospodárstva a s radosťou si stále dokážu nielen čo to dopestov...