streda 28. novembra 2018

Podporte brilantnú obnovu zničenej plochy skateparku v Šarišských Michaľanoch

Pred 10. rokmi sme začali jazdiť v obci Šarišské Michaľany, v uliciach sme boli stále ohrození premávkou, alebo my sami sme ohrozovali svoje okolie. Po mnohých zničených zábradliach a nehodách sme sa rozhodli presunúť na bezpečnejšie miesto, ktoré sme si vyhliadli. Bola to plocha zo 70. rokov vo futbalovom areáli. 

Na obsadenie priestoru sme dostali povolenie od obce, pričom sme začali stavať vlastné prekážky. Naš začiatky boli spôsobom pokus-omyl. Od nekvalitných drevených prekážok sme sa vyvíjali a s dospievaním sme chceli spraviť skatepark udržateľnejším, to znamená betónový. No ako sme časom zistili betón nerastie na stromoch alebo nenájdete ho doma v rozpadnutej kôlni. Našim problémom začínali byť financie a pre ich ziskávanie sme z našej neformálnej skupiny spravili Občianske združenie adrenalínových športov. So združením sme začali poberať dotáciu z obecného rozpočtu a taktiež od záujemcov vo forme 2 percent z daní. Z čoho sme začali budovať betónové spoty, spravili sme si elektroinštaláciu a postavili altánok. Na skateparku dobre vidieť nedostatok financií, no dnes prichádza možnosť zmeniť to!!! Postúpili sme s projektom BOZP (Brilantná oprava zničenej plochy) do hlasovania o grant 5000 € od nadácie VÚB. Aktuálne prebieha online hlasovanie, kde je potrebný každý hlas navyše. Naše združenie spoločne s obcou a približne 50 dobrovoľníkmi postaví nasledovné:

V projekte chceme postaviť minirampu s funboxom vedľa existujúceho rádiusu. Následne chceme dokončiť pyramídu v strede plochy. Spraviť roh na pyramíde, rozšíriť ju až po okraj plochy s plošinou, stenou na wallride a grindboxom po celej dĺžke pyramídy. Ďalej chceme na druhej strane areálu postaviť bank s plošinou, za ktorou chceme v budúcnosti vybudovať druhú úroveň skateparku.
Hlasovanie prebieha jednoducho a vytvorili sme pre neho aj video: 


Link na hlasovanie: 

V prípade, že sa dostaneme na prvé miesto, môžeme získať dvojnásobnú dotáciu čím v skateparku pribudnú ďalšie spoty a hlavne nová plocha, ktorá v súčasnosti často nechcene doplní chýbajúci adrenalín. O nových spotoch môžete rozhodovať aj Vy, keďže sme stále boli aj budeme otvorení novým nápadom. Stačí nám napísať na mail ozadsp@gmail.com alebo jednoducho sa ozvať vo FB skupine: OZ adrenalínových športov

Autor: Michal Revák


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

V Šarišských Michaľanoch vyrábajú špičkové krmivá bez GMO. Nastal čas vrátiť sa k domácemu chovu.

Nasledujúci článok je určený pre tých, ktorí doposiaľ nezanevreli na domáce hospodárstva a s radosťou si stále dokážu nielen čo to dopestov...