pondelok 12. novembra 2018

5 vecí, za ktoré by sme mali úprimne poďakovať Vincentovi Leššovi


Prečo je dobré byť vďačný? Dôvod asi nikoho extrémne neprekvapí. Pretože vďačnosť z nás robi lepších a štastnejších ľudí. V tejto súvislosti si myslím, že nastala chvíľa poďakovať ešte stále starostovi, Ing. Vincentovi Leššovi. 


Urobil by som to aj v prípade ak by existoval hoci len jediný dôvod. Mne sa tých dôvodov podarilo nájsť najmenej päť. 

Príloha

  • 8 rokov bez škandálov - počas úradovania sa nekonali žiadne veľkolepé neonacistické pochody Nekonali sa ani žiadne referendá za odvolanie starostu atď. 
  • SAV otvorila Biotechnologické laboratóriá v Šarišských Michaľanoch
  • Obec Šarišské Michaľany bola úspešná so žiadosťou o poskytnutie dotácie v rámci Výzvy číslo VI. Prezídia Hasičského a záchranného zboru 2018 na predkladanie žiadosti o poskytnutie dotácie zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtovej kapitoly Ministerstva vnútra Slovenskej republiky s projektom Prístavba hasičskej zbrojnice v obci Šarišské Michaľany. Obci bola poskytnutá dotácia v maximálnej možnej výške 30 000 EUR. (Zdroj web ŠM).
  • Aktuálny stav vo fonde rozvoja a rezerv je 849 305,01 EUR. (Zdroj web ŠM).
  • Obec Šarišské Michaľany bola úspešná so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok s projektom „Zníženie energetickej náročnosti budovy Materskej školy v Šarišských Michaľanoch“ v rámci výzvy Operačného programu Kvalita životného prostredia OPKZP-PO4-SC431-2017-19. Nenávratný finančný príspevok bol schválený vo výške 490 195,43 EUR, pričom celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené vo výške 515 995,19 EUR. Budovu materskej školy čaká rozsiahla rekonštrukcia – zateplenie obvodových múrov a strechy, výmena okien, revitalizácie vykurovania, inštalácie rekuperačnej jednotky, výmena zdroja tepla, výmena ÚK a radiátorov, rekonštrukcia systému prípravy TÚV a rekonštrukcia osvetľovacej sústavy. (Zdroj web ŠM)
Krátko si dovolím ešte jedno podstatné konštatovanie na adresu budúceho starostu. Za takmer mega vo fonde rozvoja a rezerv bude mať nový starosta hladký a bezproblémový štart. Verím, že bezproblémovo zrealizuje projekt „Zníženie energetickej náročnosti budovy Materskej školy v Šarišských Michaľanoch“. Rovnako verím, že sa vyhne akýmkoľvek škandálom spojených s neonacizmom a neonacistami. Je načase zhodiť z hlavy tú nenápadnú čiernu šiltovku a vyhrnúť rukávy. Čaká na Vás veľa výziev. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

V Šarišských Michaľanoch vyrábajú špičkové krmivá bez GMO. Nastal čas vrátiť sa k domácemu chovu.

Nasledujúci článok je určený pre tých, ktorí doposiaľ nezanevreli na domáce hospodárstva a s radosťou si stále dokážu nielen čo to dopestov...